O problemă de (i)logică

Premisă
Parteneriatul civil dintre două persoane de ”același sex” este declarat ilegal și este pe cale de a deveni, prin modificarea Constituției, interzis în România.

Ipoteze
1. Două ”persoane de același sex”, parteneri … tainici, care – evident! – nu vor renunța niciodată la înclinațiile lor sexuale, nu fiindcă n-ar vrea, ci fiindcă așa i-a lăsat Dumnezeu pe acest Pământ, dar care, pentru a păstra aparențele de ”normalitate”, își întemeiază, fiecare, prin căsătorie cu persoane heterosexuale, câte o familie. Cum-necum, în acele familii se nasc unu-doi sau ”n” copii. Totul este, spre încântarea … tuturor, ”minunat”, dar
2. oarecumva, oarecândva, soții heterosexuali află adevărul și
3. intentează divorțul, mai mult sau mai puțin pașnic, mai mult sau mai puțin gălăgios.

Finalitate
Patru adulți divorțați; doi sau patru (sau ”n”copii) – traumatizați pe viață și fără (cel puțin!) unul dintre părinți; patru familii în derivă.

Dileme
Sunt următorii, oare, acum, mulțumiți și fericiți: fundamentaliștii religioși, minunatele și bine intenționatele coaliții pentru familie, profitorii politici ai chestiunii, poporul?
Dacă toți oamenii sunt ”copiii lui Dumnezeu” și sunt lăsați, fiecare așa cum Domnul a hotărât, pe Pământ, care dintre ei poate schimba voia Sa, fără a huli și fără a lua în deșert numele și lucrarea Domnului?
Poate un înscris pe o foaie de hârtie, fie el chiar și ”Constituția”, fie el chiar și cu putere de lege fundamentală, să rezolve aceste dileme?

Reclame
Această intrare a fost publicată în România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s